Har det blivit dags att lägga om taket på huset eller sommarstugan funderar du säkert på vilken takläggare du ska anlita. Det finns många företag i branschen och det finns några saker som är bra att ha i åtanke när innan man väljer och skriver avtal för att lägga om sitt tak. Bland annat är det bra att se över om företaget verkar seriöst och förhandla fram ett vettigt pris.

Välja någon du känner förtroende för
Det finns många hantverkare i branschen och det är heller inte helt ovanligt med oseriösa sådana. Det är därför viktigt att kolla upp firman man funderar på att anlita så att det till exempel inte finns en massa stora skulder så att företaget riskerar att gå i konkurs. Man bör dessutom försäkra sig om att firman har godkänd F-skatt och gärna att hanterverkarna som jobbar där är auktoriserade.

När man kollat upp det och det känns som att man har en god och rak kommunikation, känner förtroende och tillit så har man förmodligen också hittat en seriös och bra takläggare. Ett annat bra tips är att kolla upp eller be om referenser. Fråga om slutresultat, hur arbetet funderare, om arbetet blev klart i tid och andra saker som känns viktiga att veta. Ta reda på så mycket som möjligt själv och fråga andra om du har möjlighet. Ju mer information desto bättre.

Förhandla om priset
Takläggare på större orter och dom med väldigt lång erfarenhet har i regel ett högre pris, så var du bor och hur viktig erfarenheten är kommer påverka priset när du ska välja en firma som ska utföra jobbet. Det är alltid en bra idé att ta in offerter från https://takläggarestockholmslän.se
och några olika företag, gärna både stora och små, för att se hur mycket som skiljer sig i pris. En bra förhandlingsmetod är att låta dessa firmor veta att man har kontakt med ett flertal potentiella hantverkare så dom vet att det finns konkurrens och inte räknar med att få jobbet.

Är man själv flexibel och kan tänka sig att vänta tills branschen och företagen har lågsäsong kan man troligtvis också förhandla till sig ett något bättre pris. Det är såklart inte ett alternativ om det nuvarande taket är skadat eller om man av någon annan anledning har bråttom att få det utbytt men det är bra att tänka på.

Skriv ett korrekt avtal
För att undvika missförstånd är det bra att skriva ett avtal med takläggaren innan denne påbörjar sitt arbete. I avtalet bör det framgå exakt vad det är som ska göras, hur mycket arbetet kommer att kosta, hur lång tid det kommer att ta och dessutom vad som händer om det skulle uppstå några problem. När avtalet undertecknats av både dig och din valda takläggare kan du känna dig trygg i att få ett korrekt utför arbete för det nya taket.

Att hitta en bra takläggare i en bransch som erbjuder mängder av företag kan vara lite klurigt. Har man dock bara lite tålamod och lägger ner lite tid på efterforskning brukar man ändå kunna hitta någon man känner förtroende för och som utför arbetet på ett korrekt sätt.

Categories: EditHelp