Att flytta pianon är ingen barnlek, det är bland de svåraste sakerna att flytta när det kommer till privatflyttar. Alla erfarna flyttgubbar drar sig undan när det börjar pratas om pianoflytt – det är inget man egentligen vill göra. Men ibland måste någon göra det ochö det är bättre att ett proffs gör det än en lekman eftersom det blir mycket säkrare då. Det är farligt även fr ett proffs med lång erfarenhet av tunga lyft, så om du är lekman kan jag inte rekommendera att du försöker dig på en pianoflytt i första taget.

Hitta ett duktigt proffs att hjälpa dig

Det finns flyttfirmor i alla världens hörn (tror jag) och i alla svenska städer. Det är inte brist på hjälp när det kommer till pianoflytt, vilket kan vara skönt att veta. Så när du skall flytta ditt piano, leta upp någon som kan hjälpa dig. Vart hittar jag ett sådant proffs kanske du undrar? Ja på internet är ett bra ställe att börja sin jakt.

Google är din vän

Googla på pianoflytt och den ort du befinner dig i så skall du se att det kommer upp massvis av relevanta resultat. Det är inga problem att hitta någon som utför en pianoflytt, men man vill ju att flytten skall gå rätt till också och att allt skall kännas tryggt och säkert – vilket gör att det är smart att kolla runt litegrann på sökresultaten och välja en firma som erixonflytt göteborg flyttfirma man tycker verkar pålitlig och bra. Ofta har de mer etablerade firmorna snyggare hemsidor med bra bilder och lättläslig text. Det brukar stå om de har F-skattsedel, försäkringar och trafiktillstånd. Står det inget om det, var noga med att fråga din flyttfirma. Om den verkar oseriös på något sätt – boka med någon annan. Pianoflytt är en riskabel flytt som det ofta kan gå snett på så chansa inte när du väljer flyttfirma. Det är av yttersta vikt att flyttfirman innehar försäkringar och allt annat som krävs för att dessa skall gälla. Annars är det inte värt priset oavsett hur billigt det är. Det är delvis försäkringen som gör det värt att boka en pianoflytt från en firma.