Är ditt företag i behov av mer kapital kan ett företagslån vara räddningen. Idag har de allra flesta företag någon form av lån bakom sig, där pengarna använts till allt från investeringar i företaget till aktier, nya maskiner och produkter eller för att komma igång som ny verksamhet på marknaden.

Precis som när det kommer till privatlån och bolån finns det många långivare som du kan vända dig till när du vill ansöka om ett lån till ditt företag. Företagslån är precis lika vanliga och populära hos företagare som privatlånen är hos privatpersoner och därför är det en god idé att jämföra marknaden innan du väljer. Som ägare till ett företag behöver du se till att du sköter om företagets ekonomi på bästa sätt och det gör du genom att säkerställa att du har hittat det bästa och billigaste lånet för just er.

För vem passar företagslån?

Ett företagslån passar för dig som har ett registrerat företag med en godkänd företagsform i Sverige. Det kan t.ex. handla om att du har ett aktiebolag, kommanditbolag, enskild firma eller handelsbolag. Syftet med lånet ska vara att investera i din verksamhet, sen kan du själv välja om du vill använda pengarna till att ta fram en produkt som kan få ditt företag att växa eller om du vill köpa ny utrustning, komma på fötter igen eller varför inte utöka verksamheten med nya lokaler. Man kan helt enkelt säga att ett företagslån passar för alla företagare som vill finansiera olika produkter till sin verksamhet – oavsett om det är små eller stora investeringar det handlar om.

Vad krävs för att få ett lån beviljat?

Att få ett företagslån beviljat kan vara svårare än att få ett privatlån godkänt. Det beror helt enkelt på att företagslån oftast är kopplade till din privata ekonomi, förutsatt att du inte ansöker som aktiebolag då det är företagets ekonomi som ligger till grund. Bankerna får själva välja vad det är för krav som ska finnas på dig som låntagare eller på ditt företag, men för de allra flesta gäller nedanstående grundkrav:

• Du ska ha ett registrerat företag med en godkänd företagsform

• Det ska finnas ett registrerat företagsengagemang
• Din verksamhet ska vara aktiv
• Ditt företag måste vara registrerat i landet (Sverige)
Även om du uppfyller alla ovanstående krav är det inte säkert att du kommer få företagslånet beviljat. Utöver ovanstående grundkrav kan du också behöva skicka in bokslut, budget och en tydlig affärsplan. Skulle det vara så att du ansöker om ett företagslån för att starta upp ditt företag kommer denna information antagligen inte vara tillgänglig, men en affärsplan kan ändå komma att krävas.

Kan man jämföra företagslån?

Visst är det möjligt att jämföra företagslån och det är dessutom något vi rekommenderar att du ska göra. Har du ett mindre företag eller en enskild firma är det extra viktigt att du gör en komplett jämförelse innan du väljer. Du behöver se till att din personliga ekonomi är skyddad och att du väljer det bästa och billigaste lånet för dig. Att jämföra företagslån är dessutom helt kostnadsfritt, samtidigt som du inte binder dig till någonting.

Du kan således känna dig trygg med att hämta in erbjudanden från flera olika banker och därefter välja lånelöfte i lugn och ro. Precis som om du skulle ansöka som privatperson har du även rätt att ångra ditt lån. Det förutsätter dock att du hör av dig till banken inom 14 dagar efter att du har mottagit lånet och att du betalar tillbaka det fullständiga beloppet. Ingen skuld kommer då att registreras på din eller företagets kreditupplysning.

Categories: Snabba lån