Har du funderat på att ansöka om ett SMS lån? Med ett SMS lån kan du snabbt få pengarna på kontot och slippa krångliga och jobbiga ansökningskrav. Idag kan du dessutom hitta SMS lån hos de allra flesta långivare som snabblån.io som riktar in sig på privatpersoner eller som erbjuder lån utan UC.

Oavsett vad det är för typ av lån du vill ha är det viktigt att du skaffar dig information om hur låneformen fungerar innan du ansöker. Detta är extra viktigt om du vill ansöka om ett SMS lån. För några år sedan var den här låneformen mycket hatad, just för att den var orsaken till att många hamnade i ekonomiska problem eller fick problem med Kronofogden. Det berodde helt enkelt på att låneformen hade ganska oschyssta villkor som innebar en skyhög ränta och en mycket snäv återbetalningstid. Idag ser utformningen annorlunda ut och ett SMS lån kan snarare vara räddningen för den som är i akut behov av pengar.

Lånebelopp för SMS lån
Ett SMS lån är ett mindre konsumtionslån där du kan använda pengarna som du själv önskar. Banken kommer inte ifrågasätta varför du väljer att ansöka eller vad du planerar att använda pengarna till. Du kan således använda dem till att betala en tandläkarräkning eller för att ta bilen till verkstaden. Något som är bra att vara medveten om är att beloppen för SMS lån är ganska låga. Som minst kan du låna 500 kronor och som mest cirka 5000-10 000 kronor beroende på långivare eller bank.

Återbetalningstid för SMS lån
Som tidigare nämnts är SMS lån kända för sin mycket korta återbetalningstid och detta är något som är viktigt att vara medveten om när du ska göra din ansökan. Ett SMS lån passar endast för dig som i vanliga fall har en god ekonomi, men som kanske inte har möjlighet att vänta till nästa månadslön kommer in på kontot. Du kommer nämligen inte ha speciellt lång tid på dig att betala tillbaka beloppet. Handlar det om mindre belopp kan du ha en återbetalningstid på 14-30 dagar, medan större belopp har en återbetalningstid på 30-90 dagar. I enstaka fall kan du hitta SMS lån med en längre återbetalningstid på cirka 1 år, men observera att det är ganska ovanligt.

Vilken ränta ger SMS lån?
SMS lån är inte bara kända för sin korta återbetalningstid, utan de är också kända för sin ränta. Eftersom räntan på SMS lån är hög är det viktigt att du gör en ordPengar i plånboken snabbtentlig jämförelse innan du väljer. Genom en jämförelse kan du snabbt och enkelt se vilken bank som är villig att erbjuda dig den bästa räntan och det billigaste lånet. Här ska du inte bara titta på den månatliga räntan, utan även på den effektiva räntan. Den effektiva räntan visar hur mycket du totalt kommer behöva betala för ditt lån, inklusive administrationsavgifter, fakturaavgifter och andra dolda kostnader.

Fördelar med SMS lån
Med det sagt kan det låta som om SMS lån inte har några fördelar, men så är inte fallet. SMS lån har mängder med fördelar som du kan dra nytta av och som är orsaken till att låneformen har blivit så populär som den har.

• Du får mycket snabb utbetalning – vanligtvis inom loppet av 15 minuter efter att du har fått lånet beviljat.
• Kraven för SMS-lån är låga och du kan ansöka trots betalningsanmärkningar bakom dig.
• Möjlighet att ansöka utan UC och ta kreditupplysning med Bisnode och Creditsafe istället.
• Ansökan går mycket snabbt att genomföra och du kan med fördel ansöka direkt i din mobiltelefon eller på din surfplatta.
• Du har mängder med olika långivare att välja mellan och kan jämföra helt kostnadsfritt.

Categories: Snabba lån